Rák and roll

Nyolc éve legyőztem a rákot. Most legyőzöm a Kaukázust, motorral.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Jani haverja: Szia! Ha Albániába jönnél idén nyáron, ha gondolod keress meg privátban! Üdv: Egy családostól Albániában élő magyar (2013.02.22. 11:14) Összefoglaló, köszönet, és a lényeg
  • helinesias: Mi elhisszük Dávid, akik végigolvasták a kalandos utadat ... Tényleg nagy kaland volt, köszönjük az élménybeszámolót... szerencsés hazatérést kiván Báron (2012.09.04. 10:11) Megcsináltam!
  • helinesias: Nagyon jó a bloggod Dávid, követem végig. Most hogy van egy kis balhé örményországgal, azért ne nagyon hangoztasd hogy magyar vagy. Remélem minden rendben van üdv Báron (2012.09.01. 11:27) Motorozás a felhők között
  • Fuzy: Tök jól írsz, Dávid! (2012.08.31. 03:44) Motorozás a felhők között
  • Gingi82: "hosszú göndör hajú úr az egyik libanonival fotózkodik, és örményül saját verseit mondja" - remélem videóztál (2012.08.28. 21:51) Örményország: még több részeg, még több kivilágítatlan Zsiguli
  • Utolsó 20

Egyszerű török közlekedési szabályok

2012.08.16. 23:40 Popovits Dávid


Reggel Yamaha-szervizzel indítok, de a szerelő megmosolyog, majd közli, hogy olajat mérünk. Az olaj rendben, de nem nyugodtam meg, kierőszakolom az utántöltést, lám, három dl belemegy, úgy látszik, a többit elvesztettem útközben. Nem számít, irány Isztambul!

yamaha.jpg


Délben indulok csak el, előtte remegősre iszom magam frappéval egy tengerparti kávézóban, az ingyen wi-fi tehet mindenről. Cserébe szétvibereztem magam, és a blogot is emberi körülmények között írhattam meg.

A régi, tengerparti utat választom, sokáig követi a hullámok vonalát, aztán autobahn a határig. Bemegyek a duty freebe oroszvodka-ügyben. Van is, de hirtelen akkora lesz a sor, hogy kihagyom, van még egy liter pálinkám meg egy liter Unicumom, azokkal is lehet jófejkedni, meg nagyon okosakat mondani, úgyhogy megyek.

3_3.jpg

Két óra múlva elérem a határt. Biztosítás, vízum, még kontroll, mittomén. Nyolcszor kérik el az útlevelet, aztán végre bejutok az országba. Becsempésztem egy dinnyét, egy fetát meg egy kolbászt, és csak röhögök a markomba!

Figyelem a forgalmat és a vezetési stílust, megpróbálom eltanulni, nem tűnik nehéznek: végy egy kamiont és állj keresztbe az autóúton, vagy végy egy akármilyen kocsit, verd ki az első lámpáját, aztán nyomjad neki a leállósávban csutira, forgalommal szemben! Ja, és ne zavarjon, hogy emberek papucsban csoszogva szaladnak át az autópályán is.

1_5.jpg

Érdemes a bal sávot használni, mert jobbról, az út széle felől bármi megtörténhet. Mire Isztambulba érek, többször megküzdöttem az életemért, de mostanra kicsit török vagyok. Rám sötétedik, ahogy a metropoliszba érkezem.

Már a 30-as kilométernél akkora épületekkel kezdődik a város, amekkorák Pesten nincsenek is. Egy buszpályaudvaron van a hotelünk, Otel Lider. Megérkezem, dinnyét bontok, egyből jönnek az itt dolgozó (?), lógó (?), taxis (?), tolvaj (?) emberek, kérnek a dinnyéből, ráülnek a motorra. Na, itt nem hagyom a cuccokat a motoron éjszakára! Bepakolok az angolok terepjárójába, és a Tehenet hozzáláncolom a szarvashárítóhoz.

2_5.jpg

A szobámból kinézek az ablakon, látom, hogy valaki ül a motoron, úgy telefonál. Rányomok a riasztóra, leszarja. Csak akkor megy arrébb, amikor tízedszer is csipogtatok, akkor is csak azért, mert zavarja a beszélgetésben. Török szappanoperára alszom el, holnap több mint 730 kilométer áll előttünk, keletnek indulunk majd el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rakandroll.blog.hu/api/trackback/id/tr154719465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása